Bardonecchia 100km pistes

Bardonecchia, of zoals we het bij SKIFEST noemen: Bardo, ligt net over de grens van Frankrijk in Italië, aan de zuidkant van de Alpen. Het ligt in het verlengde van de Maurienne vallei net aan de andere kant van Fréjus. Het gebied is gemakkelijk en snel te bereiken via de Fréjus tunnel. Het is een overzichtelijk, breed skigebied waardoor het groter lijkt dan de 100 kilometer die het beslaat. Bardo is daarmee de perfecte bestemming voor groepen en scholen!

De runs tussen de lariksen zijn ongelooflijk en daarbij zorgen de lariksbossen voor voldoende zicht tijdens flinke sneeuwbuien. Bij mooi weer liggen de hogere pistes in Bardo klaar voor zonaanbidders! Voor de echte waaghalzen is er 3,5 kilometer piste gereserveerd. Van boxen, rails en kickers tot een Olympische half-pipe! In 2006 vonden hier verschillende wedstrijden van de Olympische Winterspelen plaats.

De inbegrepen skipas beslaat het gehele skigebied Bardonecchia. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een piste mist!

Naast de pistes bevinden zich talrijke bars en restaurants. Je bent in Italië, dus het eten op de pistes is lekker, van goede kwaliteit en zeker niet duur! Het dorpje Bardonecchia zelf is sfeervol en authentiek. Wie zegt dat er geen après-ski bestaat in Italië is nog niet in Bardo geweest! Italië staat niet bekend om zijn levendige après-ski maar schijn bedriegt! Vaak is SKIFEST zelf te vinden in The Harald’s, de bar tegenover de appartementen, maar ook andere barren aan het piste plein zijn zeker een bezoekje waard!

 

  •  
  •  
  •  
  •