Val di Sole

Het leukste feestje in het zonovergoten Val di Sole!


Het skigebied


Val di Sole ligt in Trentino, Italië. Het gebied wordt steeds bekender bij wintersporters uit Nederland en België, dankzij het uitgestrekte gebied, de geweldige mooie natuur, de zon die (bijna) altijd schijnt en de leuke feestjes! Het skigebied is hier net zo functioneel ingericht zoals in Oostenrijk. Je stapt je appartement uit en staat op de piste. Val di Sole biedt voornamelijk voor beginners en licht gevorderden uitstekende pistes. Op verschillende mooie afdalingen kan er flink gas worden gegeven, slingerend tussen de bomen naar beneden. De verbinding naar het mondaine Madonna di Campiglio is perfect en je kunt ook nog door skiën naar Pinzolo. De pistes worden uitstekend geprepareerd en Val di Sole heeft het beste sneeuwkanonnen netwerk van Italië. Het is een van de weinige gebieden die vroeg in het seizoen beginnen en ook laat weer sluiten.


Het skigebied is bijna 180 km groot. Je kan kiezen uit de basis skipas 'Folgarida Marilleva' met circa 80 km pistes of de grote skipas 'Campiglio Dolomiti Di Brenta' met bijna 180 km pistes. 


In de gezellige piste restaurants is het goed eten tegen uitstekende prijzen. Après-ski in Val di Sole gaat op z’n Italiaans: stijlvol en met lekker eten en drinken. Naast de accommodatie ligt de bar Dai Angioi waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Ook SKIFEST bouwt op z’n tijd een feestje!

Berg
Hoogste punt3000 m
Laagste punt800 m
Pistes totaal
100%
174 km
Makkelijk
30%
52 km
Gemiddeld
57%
100 km
Moeilijk
13%
22 km
icon skigebied def big
Sleepliften
11
icon skigebied def big
Stoeltjesliften
28
icon skigebied def big
Gondelliften
13
icon skigebied def big
Aaneengesloten
Ja
icon skigebied def
Halfpipe
nee
icon skigebied def big
Funpark
Ja
icon skigebied def big
Boardercross
ja