Val di Sole

Het leukste feestje in het zonovergoten Val di Sole!

Het skigebied


Val di Sole ligt in Trentino, Italie. Het gebied wordt steeds bekender bij wintersporters uit Nederland en België, dankzij het uitgestrekte gebied, de geweldige mooie natuur, de zon die (bijna) altijd schijnt en de leuke feestjes! Het skigebied is hier net zo functioneel ingericht zoals in Oostenrijk. Je stapt je appartement uit en staat op de piste. Val di Sole biedt voornamelijk voor beginners en licht gevorderden uitstekende pistes. Op verschillende mooie afdalingen kan er flink gas worden gegeven, slingerend tussen de bomen naar beneden. De verbinding naar het mondaine Madonna di Campiglio is perfect en je kunt ook nog door skiën naar Pinzolo. De pistes worden uitstekend geprepareerd en Val di Sole heeft het beste sneeuwkanonnen netwerk van Italië. Het is een van de weinige gebieden die op 1 december opengaan en half april pas sluiten.


Het skigebied is bijna 200 km groot. Je kan kiezen uit de basis skipas 'Folgarida Marilleva' met circa 80 km pistes of de grote skipas 'SkiareaCampiglio Dolomiti Di Brenta' met bijna 200 km pistes.


Eten, après-ski, recreatie


In de gezellige piste restaurants is het goed eten tegen uitstekende prijzen. Après-ski in Val di Sole gaat op z’n Italiaans: stijlvol en met lekker eten en drinken. De beste après-ski is in Madonna di Campiglio te vinden, maar ook in het dorp Marilleva organiseren ze een keer per week après-ski op de piste. Naast de accommodatie ligt de bar Dai Angioi waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Ook SKIFEST bouwt op z’n tijd een feestje! Meer over MarillevaBerg
Hoogste punt3000 m
Laagste punt800 m
Pistes totaal
174 km
Makkelijk
30%
52 km
Gemiddeld
57%
44 km
Moelijk
13%
4 km
icon skigebied def big
Sleepliften
11
icon skigebied def big
Stoeltjesliften
28
icon skigebied def big
Gondelliften
13
icon skigebied def big
Aaneengesloten
Ja
icon skigebied def
Halfpipe
nee
icon skigebied def big
Funpark
Ja
icon skigebied def big
Boardercross
ja