Val Thorens

In de Savoie ligt het poedersneeuwparadijs Les Trois Vallées. Val Thorens, het hoogstgelegen Franse skidorp met de dorpskern op 2300 meter, ligt in dit schitterende gebied. Hiervandaan vertrekken vele liften die u naar nog hoger gelegen pistes vervoeren. Les Trois Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Met 180 liften en 600 kilometer geprepareerde pistes zult u hier een ware ontdekkingstocht beleven. Voor snowboarders is er een funpark, halfpipe en een boardercross. Daarnaast zijn er vrijwel onbeperkte off-piste mogelijkheden onder begeleiding. Van november tot en met de mei vakantie kan er in Les Trois Vallées worden geskied door de aanwezigheid van een gletsjer en natuurlijk door de zeer hoge ligging.

Verblijft u in Les Trois Vallées dan kunt u een keuze maken uit twee verschillende skipassen. Eén voor de plaats zelf: Val Thorens (140 km. aan pistes), Les Menuires/St. Martin de Belleville (160 km. aan pistes) of Méribel (150 km. aan pistes) en één voor het hele skigebied van Les Trois Vallées (600 km. aan pistes). Voor de nog niet zo gevorderde skiër zal een pas voor de plaats zelf voldoende zijn. De echte cracks alsmede skiërs die het leuk vinden om lange tochten te maken, kunnen het beste een pas voor het gehele Trois Vallées-gebied aanschaffen. Wij raden u aan om de keuze voor de uitbreiding van uw skipas reeds in Nederland te maken, aangezien u er ter plaatse zelf aanmerkelijk meer voor betaalt! (N.B. voor de eerste weken van het voorseizoen en de laatste weken van het naseizoen worden er geen Les Trois Vallées passen verkocht).

Groepen

Val Thorens is zeer populair bij groepen door de sneeuwzekerheid, goede apres ski en de vele pistes die je voor je hebt.

Après Ski

Wie Val Thorens zegt, zegt Après-ski. Het is verreweg de populairste feestbestemming van de Franse Alpen! Zo ook onder de Nederlandse groespreizen. Ook niet gek natuurlijk met wel meer dan 70 kroegen, restaurants, bars en discotheken. Vanaf 14:00 starten er veel feestjes op de piste en vervolgens kun je afdalen naar het dorp, waar de meeste bars tot 02:00 open zijn.

Le Monde
Le Monde is dé Nederlandse après-ski bar van Val Thorens. Al vele jaren vieren duizenden vakantiegangers na het skiën of snowboarden feest in Le Monde! Hier kun je elke dag vanaf 16:00 terecht.

360 Bar
Bij de 360 bar begint het feest al vroeg. Het ligt direct aan de piste en wordt gerund door Nederlanders. De bar is buiten, op het terras van Chalets de Thorens, naast de Moraine stoeltjeslift. Vanaf 11.00 is het terras al open om lekker te loungen en vanaf 15.00 begint hier het echte Apres-skiën. Elke dag anders, maar elke dag héél gezellig.

La Folie Douce
La Folie Douce, gelegen op 2600m is zeker een plek om niet over te slaan in Val Thorens! Ook dit ligt direct aan de piste en is daardoor dé plek om na het skiën gezellig een drankje te doen. Vanaf het balkon voorziet de DJ je van gezellige muziek en omdat het op de berg ligt, dans je hier met een geweldig uitzicht over de vallei!

Malaysia
De Malaysia is toch wel de bekendste nachtclub van Val Thorens. De deuren openen om 22:00 en om 04:00 sluit deze gezellige discotheek haar deuren weer.