Les Menuires

Praktische uitvalsbasis in Les Trois Vallées!


De bestemming


Les Menuires is een van de drie resorts in de Belleville vallei dat zelf weer deel uitmaakt van de wereldberoemde Trois Vallées. Les Menuires heeft een reputatie voor het aanbieden van accommodatie op de piste tegen de laagste prijs. Les Menuires is onderverdeeld in enkele 'wijken' . De belangrijkste voorzieningen zijn in La Croisette, het oorspronkelijke centrum en Les Bruyeres. Boven het dorp zijn de nieuwere accommodaties van Reberty 1850, 2000 en Brelin Reberty gebouwd. Zoals in zoveel dorpen zijn de nieuwere wijken veel charmanter. Desondanks is Les Menuires een prima bestemming als je heerlijk wilt skiën in een van de grootste gebieden ter wereld. En dit voor relatief weinig geld. Vooral de zonaanbidders kiezen er vaak voor naar de 'Glimlach van de Alpen' te gaan! 


Les Menuires is een efficiënt dorp. Er zijn weinig gebieden waar alle winkels, restaurants, en alles wat je nodig hebt zo compact en dicht bij elkaar zijn gebouwd. Na een dag lang skiën hoef je niet ver te lopen om een biertje te drinken, boodschappen te doen, een restaurant te vinden of je ski's laten slijpen.

Après-ski

LIVE muziek, dansjes én SKIFEST!


Feesten met SKIFEST


Les Menuires is niet het beste après-ski dorp van de Trois Vallées. Val Thorens heeft veel meer te bieden. Maar je vindt hier wel enkele tenten waar het gezellig wat drinken is! Denk hierbij aan de Le Leeberty (een discotheek), Le Mousse Bar of de Le Challenge. In al deze tenten gaat het dak er goed af als je er op het goede moment bent. Zoals eerder benoemd heeft Val Thorens meer te bieden dan Les Menuires. Echter kan je met de skipas Les Menuires ook de après-ski feestjes van Val Thorens meemaken en later terug skiën naar Les Menuires! Tevens bestaat er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een busje die je tot ongeveer 20:00 van- en naar Val Thorens brengt.