Bardonecchia 100 km pistes

Dat wintersport niet duur hoeft te zijn vind je hier in Bardonecchia. Bouw samen met SKIFEST het leukste feestje in Bardo!


Het skigebied & de bestemming

Bardonecchia, of zoals we het bij SKIFEST noemen: Bardo, ligt net over de grens van Frankrijk in Italië, aan de zuidkant van de Alpen. Het ligt in het verlengde van de Maurienne vallei net aan de andere kant van Fréjus. Het gebied is gemakkelijk en snel te bereiken via de Fréjus tunnel. Het is een overzichtelijk, breed skigebied waardoor het groter lijkt dan de 100 kilometer die het beslaat. Bardo is daarmee de perfecte bestemming voor groepen en scholen!
Door de zuidelijke ligging heeft het bijna geen last van föhn en bij een retour d'est kan het hier binnen no-time helemaal vol sneeuwen. De runs tussen de lariksen zijn ongelooflijk en de lariksbossen zorgen voor goed zicht tijdens flinke sneeuwbuien. Houdt jij ook wel van een zonnetje tijdens het skieen? Bij mooi weer liggen de hogere pistes in Bardo klaar voor zonaanbidders! Voor de meer actievelingen is er 3,5 kilometer piste gereserveerd. Van boxen, tot rails, kickers en een Olympische half-pipe! In 2006 vonden hier verschillende wedstrijden van de Olympische Winterspelen plaats. Mooi meegenomen is dat dit niet het drukste skigebied is. Je zult daarom nooit lang hoeven wachten voor de lift.


Eten, après-ski, recreatie

Langs de pistes bevinden zich talrijke bars en restaurants. Je bent in Italië, dus het eten op de pistes is van lekker, van goede kwaliteit en zeker niet duur! Het dorpje zelf is sfeervol en authentiek.

Wie zegt dat er geen après-ski bestaat in Italië is nog niet in Bardo geweest! Italië staat niet bekend om zijn levendige après-ski maar schijn bedriegt! Aan het Pisteplein vind je een 3-tal leuke bars waar de Italianen goede feestjes kunnen bouwen. Dit is zeker het geval bij Due Merli waar het elk weekend flink feest is. Bij Haralds, de huisbar van SKIFEST, kun je ook ongeremd een feestje bouwen. SKIFEST doet hier graag aan mee!


Ons aanbod

Voor mooie deals en goed eten kun je ook terecht bij de huisbar Haralds. SKIFEST biedt veelzijdigheid aan accommodatie, zoals appartementen en hotels, maar ook een groepshotel voor schoolgroepen en groepen. Bardo is verrassend veelzijdig voor groepen met een gunstige prijs & kwaliteit verhouding! We denken graag met je mee wat er mogelijk is voor het budget van iedereen in de groep!

Met 100 km pistes en de mogelijkheid om bij een weekendverblijf 2 dagen te skiën in Via Lattea is dit een bestemming die voor groepen hoog in de top 5 staat. Voor de elektronische skipas wordt een borg gevraagd van €5.
Berg
Hoogste punt2807 m
Laagste punt1312 m
Pistes totaal
100 km
100 km
Makkelijk
50%
50 km
Gemiddeld
43%
43 km
Moelijk
7%
7 km
icon skigebied def big
Sleepliften
11
icon skigebied def big
Stoeltjesliften
11
icon skigebied def big
Gondelliften
1
icon skigebied def big
Aaneengesloten
Nee
icon skigebied def
Halfpipe
Ja
icon skigebied def big
Funpark
Ja
icon skigebied def big
Boardercross
Ja