Bardonecchia

Bouw samen met SKIFEST het leukste feestje in Bardo!


Het skigebied


Bardonecchia, of zoals we het bij SKIFEST noemen: Bardo, ligt net over de grens van Frankrijk in Italië, aan de zuidkant van de Alpen. Het ligt in het verlengde van de Maurienne vallei net aan de andere kant van Fréjus. Het gebied is gemakkelijk en snel te bereiken via de Fréjus tunnel. Het is een overzichtelijk, breed skigebied waardoor het groter lijkt dan de 100 kilometer die het beslaat. Bardo is daarmee de perfecte bestemming voor groepen en scholen!
De runs tussen de lariksen zijn ongelooflijk en de lariksbossen zorgen voor goed zicht tijdens flinke sneeuwbuien. Bij mooi weer liggen de hogere pistes in Bardo klaar voor zonaanbidders! Voor de meer actievelingen is er 3,5 kilometer piste gereserveerd. Van boxen, tot rails, kickers en een Olympische half-pipe! In 2006 vonden hier verschillende wedstrijden van de Olympische Winterspelen plaats.


De inbegrepen skipas beslaat het gehele skigebied Bardonecchia. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je een piste mist!


Langs de pistes bevinden zich talrijke bars en restaurants. Je bent in Italië, dus het eten op de pistes is lekker, van goede kwaliteit en zeker niet duur! Het dorpje Bardonecchia zelf is sfeervol en authentiek. Wie zegt dat er geen après-ski bestaat in Italië is nog niet in Bardo geweest! Italië staat niet bekend om zijn levendige après-ski maar schijn bedriegt! Aan het Pisteplein vind je een 3-tal leuke bars waar de Italianen goede feestjes kunnen bouwen en SKIFEST doet hier graag aan mee!

Berg
Hoogste punt2807 m
Laagste punt1312 m
Pistes totaal
100%
100 km
Makkelijk
50%
50 km
Gemiddeld
43%
43 km
Moelijk
7%
7 km
icon skigebied def big
Sleepliften
11
icon skigebied def big
Stoeltjesliften
11
icon skigebied def big
Gondelliften
1
icon skigebied def big
Aaneengesloten
Nee
icon skigebied def
Halfpipe
Ja
icon skigebied def big
Funpark
Ja
icon skigebied def big
Boardercross
Ja